Ontsporingen besproken

‘Een boek van deze auteur lezen is voor mij altijd een verademing omwille van de ongedwongen stijl en de pretentieloze humor.’ (Lezers tippen lezers, André Oyen)

‘De auteur (1958) geeft zijn werk in eigen beheer uit en heeft al een heel oeuvre opgebouwd. Hij doet dat met zekere visie: hij gebruikt het terugkerende – fictieve – Buisdorp met zijn vaste personages om de hedendaagse samenleving met al haar beslommeringen een spiegel voor te houden.’ (NBD Biblion)

‘Thema’s als politiek, sociale uitkeringen en pensioenleeftijd zijn terugkerend onderwerpen. Martin de Jong toont dat hij hier voldoende kennis over vergaard heeft en dat zorgt voor een sterke geloofwaardigheid. Ook het terugkerende gebruik van personages uit eerdere boeken creëert samenhang in de bundel, waardoor de verschillende elementen samenkomen tot één mooi geheel. De lezer waant zich als een inwoner van Buisdorp, een fictieve gemeente waarin Martin de Jong sinds 2013 personages tot leven wekt.’ (De Leesclub van Alles, Maren Vandenhende)

techniek: Maarten van der Peet