Le bouque

De roman De mafste week tot nu toe kwam op 4 juni 2016 in de openbaarheid via De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger, het uiterst maffe omslag werd vervaardigd door Irene Mulder. 144 pagina’s, ISBN 9789463183307.

Het boek is beschikbaar via (online) boekhandel en bibliotheek en bovendien als gesproken boek opgenomen in de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen, zie: https://www.passendlezen.nl.

Flaptekst
‘“Wat denk jij, zou Kiers me leuk vinden?” “Daar durf ik je hand voor in het vuur te steken.”
Sinds Timio haar grote liefde is leeft Liesanna op een roze wolk. Als in Buisdorp de tijd in de war raakt moet ze ook onder een roze wolk leven. En niet alleen de tijd is in de war. Wat is er met de ouders van Liesanna aan de hand? Waarom wordt Kiers keer op keer gearresteerd? En waarom wordt er horrorondergoed gedragen? Je komt erachter in dit schaterleuke boek.’

Recensiequotes
‘Dit is het vierde boek dat ik van Martin de Jong lees en opnieuw heb ik enorm genoten van zijn enorm humorvolle fantasie.’ (Leestafel.info)

‘Uit vorig werk van Martin de Jong bleek al dat hij zeer beeldend kan schrijven en deze gave wordt ook in dit boek weer dubbel en dik bevestigd.’ (Cinebelblogs)

‘De 2015-jongeren met hun mobieltje, internet, tientallen televisiezenders, alcohol- en rookverbod en gezond-eten-opvoeding komen terecht in een wereld waarin hun leraren een sigaretje opsteken in de klas, op televisie alleen Nederland 1 te zien is, het gezin maar één keer per week doucht en schoon ondergoed aantrekt en ongezond eet. Ook maken ze de introductie van wiet en hotpants mee. (…) Een verhaal vanuit het perspectief van een 2015-jongere. Een erg simpel beeld van de jaren zestig en zeventig. Grappig, maar weinig scherpe humor. Vervolg op “De mooiste dag tot nu toe” (2014).’ (NBD Biblion)

Recensielinks
http://www.leestafel.info/m-de-jong
http://ansiel.cinebelblogs.be/archive/2016/06/29/de-mafste-week-tot-nu-toe-martin-de-jong-55521.html
http://www.lezerstippenlezers.be/Default.aspx?AuteurID=6966

Forumdiscussie
http://leestafel.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=12544

© Copyright Martin de Jong, Den Haag. Alle rechten voorbehouden.

techniek: Maarten van der Peet