Berichtenboek

De roman Berichten uit Buisdorp verscheen op 1 juli 2015 via De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger, voor de omslagillustratie heeft Irene Mulder in nauw overleg met de auteur als voorheen haar immense tekentalent aangesproken. 168 pagina’s, ISBN 9789462549180.

Flaptekst
Mijn partij is er primair voor de middengroepen maar vooral voor de bovengroepen en niet in de laatste plaats voor de ondergroepen.
In deze komische tour de farce viert Buisdorp het 750-jarig bestaan en woedt er in de gemeente een verkiezingsstrijd waarbij het Volksdemocratisch Landsbelang en de Partij van de Waarheid nek aan nek racen en Bewoonbaar Buisdorp te maken krijgt met een terroristische aanslag. Intussen wacht Carla op een teken van het universum en probeert Barend een jubileumkunstwerk te scheppen en ook nog de meeslepende IJslandse Peljorgsaga uit te lezen.
Eerder verschenen werk van Martin de Jong werd genomineerd voor onder meer de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs noch de Opzij Literatuurprijs.’

Recensiequotes
‘Dankzij de bijzonder knappe omslagillustratie van Irene Mulder en de vlotte pen van Martin de Jong kan de nieuwsgierige lezer ook nu weer onderduikelen in de mooi ogende roman Berichten uit Buisdorp (…) een vlotte hilarische roman waarin ook personages uit vorig werk van de auteur hun opwachting maken.’ (Lezers tippen lezers)

‘De novelle biedt een uitgesponnen parodie op de eigentijdse zeden en gewoonten in een doorsnee stad. De waan van de tijd en de bijbehorende trivialiteiten worden met gretigheid uitvergroot. Het taalgebruik is een zorgvuldige persiflage van herkenbare clichés.’ (NBD Biblion)

Recensielinks
http://www.lezerstippenlezers.be/Default.aspx?AuteurID=6966

Blog
http://bertbreed.blogspot.nl/2015/08/knarland-of-berichten-uit-buisdorp.html

Facebook
https://www.facebook.com/Berichten-uit-Buisdorp-396883987177652/timeline/

© Copyright Martin de Jong, Den Haag. Alle rechten voorbehouden.

techniek: Maarten van der Peet