Signalement

De roman Tijd voor stampij verscheen op 13 november 2013 via De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger, gesierd met een omslagillustratie van Irene Mulder. 168 pagina’s, ISBN 9789462549883.

Flaptekst
‘In deze compromisloze roman trekken studenten ten strijde tegen verschrikkelijke verschijnselen die Buisdorp aan de rand van het moeras hebben gebracht. Leeskringen. Skinny jeans. Feestmuziek op het plein. Maar Tijd voor stampij is in de eerste plaats een schaterleuke literaire relatiekomedie waarin Simon, herstellend van een liefdesbreuk, een ongebruikelijke relatie krijgt met Paulien, en Fons tafel en bed is gaan delen met Aya, die lijdt aan verliefdheid op Simon, terwijl Wieger huiveringwekkende gevoelens voor haar heeft.’

Recensiequotes
‘De auteur weet al deze vreemde en soms dolkomische situaties met mekaar te verweven tot een verbluffend knap geheel waarin toch ook de nodige diepgang te vinden is.’ (Lezers tippen lezers)

‘Op een luchtige toon bekritiseert het chronologisch vertelde hij-verhaal hoe schone schijn in het dagelijks leven vaak een gebrek aan echte inhoud moet verdoezelen.’ (NBD Biblion)

‘Magistraal. Het is alweer jaren geleden dat ik zoveel genoten heb van een boek. Martin de Jong toont zich niet alleen een waar woordkunstenaar in Tijd voor Stampij, hij is ook zeer geestig! Een boek dat je moet lezen, vooral zo in de donkere dagen voor Kerst. Mij heeft het enorm goed gedaan! Het scheelt weer 10 sessies psycholoog! En dat voor geen 20 euro 🙂 ’ (Anonieme reactie op AKO.nl, 5 ballen)

‘Je zou dit boek een komedie kunnen noemen zoals Oscar Wilde wel wist te schrijven. De hoofdrolspelers belanden allemaal in bijzondere situaties die ze zelf nauwelijks voor mogelijk hadden gehouden. En zoals het een goed komedie betaamd, alle gebeurtenissen haken in elkaar met alle gevolgen van dien. (…) Op het eind komen er ineens nogal vrij radicale omwentelingen in het verhaal, dat had iets vloeiender mogen verlopen, maar dat neemt niet weg dat ik verder enorm heb genoten van de taal en het heerlijk fantasierijke, hilarische verhaal. Graag meer van dit.’ (Leestafel.info)

Recensieslinks
http://ansiel.cinebelblogs.be/archive/2013/12/03/tijd-voor-stampij-martin-de-jong-53690.html
http://www.lezerstippenlezers.be/Default.aspx?AuteurID=6966
http://www.leestafel.info/m-de-jong

Forumdiscussie
http://leestafel.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=10739&

Facebook
https://www.facebook.com/pages/Tijd-voor-stampij/609675532401234

© Copyright Martin de Jong, Den Haag. Alle rechten voorbehouden.

techniek: Maarten van der Peet