Voilà

De roman Sabbatical werd op 12 december 2014 geopenbaard via De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger, Irene Mulder tekende wederom voor het omslag. 152 pagina’s, ISBN 9789462544970.

Flaptekst
‘Ze was mijn alles geweest, ik was haar niets geworden. Op de middelbare school hadden ze hemelbestormende plannen gekoesterd: iets in de letteren bereiken of masseur van een dameshockeyteam worden. Na de dood van Otto ter Weel groeit Mark Tonneur uit tot de grootste levende schrijver van Nederland, de veertiger Tom Veers daarentegen heeft in deze wrange komedie een dieptepunt in zijn bestaan bereikt. Om weer onder de mensen te komen woont hij een schoolreünie bij. Er volgt veelbelovend lichamelijk contact met een oud-leerlinge maar de dagelijkse omgang met Lily (en vooral de zorg voor haar lugubere moeder) valt onze held zwaar en weldra gaapt een nieuwe afgrond hem toe.’

Recensiequotes
‘De auteur heeft zijn verhaal héél knap opgebouwd en zowel de trieste als de vrolijke momenten scharnieren mooi in mekaar. Een boek waarin het leven in al facetten heel realistisch weerspiegeld wordt.’ (Lezers tippen lezers)

‘Zoals zo vaak bij schrijvers die uitstekend komische, lichte verhalen kunnen schrijven blijkt ook Martin de Jong een prachtige mengvorm van humor en tragiek te kunnen hanteren als het op werkelijk heftige momenten aankomt. Juist die vorm maakt het verhaal indringend en aangrijpend zonder loodzwaar te worden. Kortom, het was opnieuw genieten van de enorme fantasie, het inlevingsvermogen en de humor van deze schrijver. En nu begint het ongeduldig wachten op zijn volgende boek.’ (Leestafel.info)

‘Martin de Jong (1958) is, ondanks zijn eerder verschenen komische boeken, nog steeds geen alom bekend auteur. Zijn vaardige wijze van schrijven zal liefhebbers van humoristische lectuur echter telkens weer positief verrassen.’ (NBD Biblion)

Recensieslinks
http://www.lezerstippenlezers.be/Default.aspx?AuteurID=6966
http://ansiel.cinebelblogs.be/archive/2015/01/08/sabbatical-martin-de-jong.html
http://www.leestafel.info/m-de-jong

Forumdiscussie
http://leestafel.messageboard.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=10877

Facebook
https://www.facebook.com/pages/Sabbatical/766955853392978

© Copyright Martin de Jong, Den Haag. Alle rechten voorbehouden.

techniek: Maarten van der Peet