Aan de stok verschenen

Boek zeventien sinds 2013 (ze dragen sinds lezersheugenis een omslag gemaakt door Irene Mulder) is vanaf nu online onbeperkt leverbaar en ook bij de reguliere boekhandel bestelbaar.

‘Ik merkte dat ik dat wel leuk vond, vechten. Dat ik dat nooit eerder gedaan had.’

Aan de vooravond van zijn levensavond blikt de auteur zonder zichzelf of anderen te ontzien terug op de vele schermutselingen die hij decennialang het hoofd moest bieden dan wel meende te moeten veroorzaken. Dat begon met de ongebruikelijke wijze waarop hij de baarmoeder verliet en heeft bij het ter perse gaan nog geen einde genomen. Bitcoinblackmail. Burgerlijke baldadigheid. De marechaussee twee man sterk aan de deur. Met een deur van de trap vallen. Het verwijt krijgen geen hersens te hebben. Normale mensen zouden om minder in therapie gaan, Martin de Jong zet het geleden en teweeggebrachte leed om in 280 pagina’s lachrijk leesplezier.

Zie voor uitvoerige achtergrond- en voorgrondinformatie de pagina Aan de stok en andere schermutselingen hierboven.

techniek: Maarten van der Peet